2010-05-04
Osiedle „Przy Pałacu” w Pruszkowie realizuje Warbud
Warbud SA generalnym wykonawcą budynków mieszkalnych wielorodzinnych z usługami w rejonie ulic Armii Krajowej, Komorowskiej, Ceramicznej i Bolesława Prusa w Pruszkowie.
Warbud zbuduje 312 mieszkań, w ramach II etapu inwestycji położonej na terenie dawnej Fabryki Porcelany w Pruszkowie. W bezpośrednim sąsiedztwie znajduje się XIX wieczny Pałac Teichfelda, współzałożyciela fabryki. "Przy Pałacu" to wyjątkowej klasy osiedle mieszkaniowe usytuowane na przestronnym, prawie 4 hektarowym zielonym terenie.
5 - 6 kondygnacyjne budynki z dużymi, drewnianymi oknami i efektownymi elewacjami z piaskowca tworzą niepowtarzalny wygląd osiedla. Nie zabraknie tu lokali usługowych oraz placu zabaw dla dzieci. Znajdujący się na terenie pałacowy ogród będzie służył jako miejsce wypoczynku dla mieszkańców.
Umowa z zamawiającym, Longbridge 100 Sp. z o.o. podpisana została 30 kwietnia 2010 roku. Wartość kontraktu wynosi 46,1 mln zł netto.

Powierzchnia całkowita: 34 534,26 m2
Powierzchnia użytkowa mieszkań: 17 336,20 m2