W połowie maja 2024 r. w „Pracowni Smaku” Jolanty Kleser w Katowicach odbyła się uroczysta premiera czwartej już książki z serii JedzOnko – tym razem „JedzOnko na odporność”. Cykl poradników poświęconych edukacji żywieniowej dzieci z chorobą onkologiczną, stanowi autorski pomysł Fundacji ISKIERKA, który wsparła Fundacja „Warbud - Warto Pomagać”.
Wydarzenie połączone z warsztatami kulinarnymi, wspólnym gotowaniem i degustacją, rozpoczęła prezentacja poradnika. Jego autorka Katarzyna Stankow mówiła o znaczeniu odporności organizmu w chorobie i sposobach jej wzmacniania.
Kiedy już ucichły słowa uznania, gratulacje i brawa, podopieczni fundacji, pod czujnym okiem opiekunów i doświadczonych kucharzy, testowali przepisy z najnowszej książki. Potrawy były kolorowe, smaczne i sycące. Furorę zrobiły placki z kiszonej kapusty i botwinka w stylu orientalnym z serowym czipsem.
Promocja książki wspierającej odżywianie w trudnym okresie choroby i procesie powrotu do zdrowia - zdecydowanie z sukcesem!
Foto: Latający Kowal/Arch. Fundacji ISKIERKA