2022-03-15
Warbud laureatem konkursu „Diamenty Infrastruktury i Budownictwa”

W ubiegłym tygodniu w Warszawie, odbyła się 13. edycja konferencji Infrastruktura Polska i Budownictwo 2022. Tegoroczna tematyka czterech paneli dyskusyjnych obejmowała zagadnienia dotyczące sektora budowlanego, kolejowego, transportowego oraz infrastrukturalnego.
Debata z udziałem zaproszonych ekspertów biznesu i sektora publicznego, była nad wyraz ciekawa. Poruszono najbardziej istotne zagadnienia, takie jak: strategie rozwoju sektora budowlanego, szanse i zagrożenia, w tym problemy, zarówno dla budownictwa, jak i całej gospodarki związane ze stanem wojny na Ukrainie, która implikuje szereg trudności, tj.: zerwane łańcuchy dostaw, problemy kadrowe, czy finansowe. Prelegenci przeprowadzili merytoryczną dyskusję, która dawała nadzieję, że sektor budownictwa, który zawsze silnie stymulował gospodarkę, poradzi sobie i tym razem z wyzwaniami społeczno- ekonomicznymi, jakie stawia przed nami rzeczywistość.
Nasza spółka wśród laureatów
Zwieńczeniem konferencji była gala „Diamentów, Infrastruktury i Budownictwa”, podczas której nagrodzeni zostali branżowi liderzy rynku. Wśród laureatów znalazł się Warbud, nagrodzony w kategorii Realizacja Roku - Budownictwo kubaturowe, za rewitalizację Fabryki Norblina. Naszą firmę reprezentował p. Nicolas Dépret, Prezes Zarządu.